marți, 11 aprilie 2017

Calatoriile, piatra de hotar in dezvoltarea personala

Momondo.ro propune participanților la Spring SuperBlog 2017 să-și aleagă fotografia preferată din vacanțe și să-i spună povestea. Am căutat printre pozele făcute de mine și am constatat că, deși am fotografiat fiecare pietricică, val al mării ori monument ce mi s-a părut cât de cât interesant în exursiile mele, fotografiile care-mi sunt acum dragi nu sunt cele care au imortalizat astfel de lucruri, ci cele care îmi trezesc amintiri și îmi stârnesc emoții. 

Am ales una dintre ele, reprezentativă pentru marea majoritate a vacanțelor mele de vară din timpul liceului și încă vreo doi ani după aceea. Am fost privilegiată ca niște rude apropiate și dragi să mă invite să petrec timp cu ei, și, având în vedere că locuiesc la doar câțiva kilometri de mare, am avut astfel ocazia să mă „împrietenesc” cu întinderea nesfârșită de apă, să ajung să îndragesc nisipul și plaja, să iubesc valurile și pescărușii...

Multe au fost ocaziile în care am străbătut țara de-a curmezișul, din Baia Mare până în Constanța, cu trenul. De aceea, privind fotografia făcută de un tovarăș de compartiment, îmi amintesc cu drag de toate acele veri, de orele nesfârșite de călătorie – dura în jur de 18-19 ore un drum, de cât de mult m-au responsabilizat acele călătorii și cât m-au maturizat vacanțele petrecute alături de oameni speciali. Fotografia asta e rezumatul vacanței ideale pentru mine. Simplitate și un strop de aventură, zile vesele de vară petrecute pe drumul spre nicăieri, printre oameni pe care nu i-ai mai întâlnit și nu o să îi mai întâlnești niciodată dar cu care, paradoxal, se întâmplă să ai cunoștințe comune...
 
Mi se pare interesant și realist conceptul celor de la momondo, potrivit căruia „trăim cu toții într-o singură lume, dar o privim ca fiind separată”. În definitiv, suntem cu toții oameni, iar asemănările dintrenoi suntmult mai multe decât deosebirile. În plus, ceea ce ne diferențiază ar trebui să ne conștientizeze pe unii de valoarea celorlalți, nu să ne dezbine. De exemplu, în ce privește cultura, mi se pare inadmisibil să se facă diferențe și să existe prejudecăți din cauza modului și mediului în care am fost crescuți.

Un remediu la această situație e faptul de a ajunge să îi cunoști pe oameni în mediul lor, să înțelegi tipologii, să observi caractere și mai apoi să tragi concluzii. Poza din tren mi-e dovadă că am intrat în contact cu mulți oameni cu gândire și păreri diferite și nu m-am limitat la a-i judeca, ci am trecut mai departe, la a învăța ceva de la ei ori de câte ori a fost posibil.

Voi căuta și de acum înainte destinații de vacanță în care să mă relaxez și să mă detașez, dar prin care, în același timp, să evoluez pe plan personal. Dacă te tentează să faci același lucru, înainte de a alege unde să îți petreci următoarea vacanță te îndemn să participi la concursul organizat de momondo, la care poți și tu câștiga un kit ADN ca să vezi câtă diversitate sălășluiește în tine și unde ți-ar sta cel mai bine! 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena