vineri, 20 octombrie 2017

Momente unice, arome de neuitat

Povestea a început cu ani în urmă, în clipe menite unor decizii ce urmau să îmi influențeze viitorul. Am hotărât să devin chef, maestru al artei culinare, în propriul restaurant, cu rețete unice, concepute în intimitatea bucătăriei în care doar mie mi-e permis să mă desfășor. Fiecare platou e la fel de cochet și sofisticat ca o broderie haute couture, înnobilată cu perle și cristale din cele mai prețioase. Iar când vine vorba de arome, mă încântă să văd cum clienții uită de orice subiect de discuție de îndată ce încep să guste din preparatele mele. Gusturile rimează la fel de bine ca și un poem eminescian, creând o explozie de culoare demnă de un tablou expus în Louvre. 

Ambianța e impecabilă, intimă și cochetă. Canapelele comode, mesele din lemn natur, pereții îmbrăcați în cărămidă vopsită în tonuri de ivory, cu geamuri imense, rafturile pe care și-au găsit adăpost cărți cu titluri de renume – toate acestea contribuie la crearea unei atmosfere feerice. Mai mult, tavanul și podeaua din sticlă te îndeamnă la contemplare. În mijlocul munților, pe o structură metalică solid concepută, în restaurant ajungi urcând zeci de metri cu un lift din sticlă. În momentele când vrei să te deconectezi și să trăiești o experiență de neuitat, îți poți rezerva timp pentru o călătorie cu destinație finală acest local. Nu fără motiv am ajuns să ne numărăm printre locațiile ce poartă cu mândrie stele Michelin. Totul este bine gândit spre satisfacția deplină a clientului, însă fără nicio notă de rigiditate, ci oferind un confort și senzație de relaxare rar întâlnite.

Am hotărât azi să dezvălui secretul ce ne-a plasat în frunte, ce ne-a adus stelele și ce ne diferențiază de toate celelalte entități din domeniu. Noi punem preț pe aromă, fără să lăsăm deoparte factorul „sănătate”. Una dintre primele achiziții când am început să testăm rețete a fost presa de ulei YODA HOME PRO, un produs excepțional, revoluționar am putea spune. Aroma unui preparat gătit cu ulei proaspăt presat la rece e incomparabil mai prețioasă decât atunci când sunt utilizate uleiuri din comerț, prelucrate, rafinate, cu aditivi care să le prelungească termenul de valabilitate și să nu permită alterarea aromei. Presa de ulei YODA face cel mai pur ulei, într-un ciclu de prelucrare de 3-5 minute obținându-se ulei din 100 de grame de semințe sau nuci. 

Cele mai speciale momente, când mă bazez pe acest instrument pentru reușită, sunt reuniunile cu familia pe care le facem în restaurant. Pentru mine, ca chef, nu există persoană mai importantă, fie ea vedetă de talie internațională ori șef de stat, pe care să îmi doresc să o văd mulțumită mai mult decât pe cei dragi ai mei. Ei sunt vedetele la care țin și pe care le admir cel mai mult. Îmi amintesc și acum de cina romantică pregătită pentru un cuplu de apropiat. Pentru ei, așa ca și pentru mine, uleiul de semințe de floarea soarelui este gustul copilăriei. Alegerea lor din meniul restaurantului s-a pretat la personalizarea cu acest ulei deosebit, iar ei au recunoscut imediat aroma. Au simțit pasiunea pusă pentru fiecare porție de mâncare, iar mulțumirea lor mi-a adus cele mai mari satisfacții, mai ales când cina a culminat cu o cerere în căsătorie. Știu acum sigur că ei nu vor uita niciodată cadrul perfect creat pentru acele momente unice din viața lor! 

Lăsând amintirile să mă ducă mai departe în trecut, trăiesc parcă din nou momentele când mergeam cu bunicii mei să prelucreze semințele de floarea soarelui. Copil fiind, era fascinant să urmăresc întregul proces în acea făbricuță de țară. Iar când mergeam înapoi acasă, eram însoțiți de vase cu ulei auriu, deliciul de care și acum sunt fascinată. De când am văzut că pot eu însumi să obțin același gust unic în doar câteva minute, cu ajutorul presei YODA, nu am încetat să o folosesc. Evident, integrez în preparatele mele și uleiuri cu tentă mai „”exotică , precum cele extrase din nuci braziliene sau caju, coriandru, nuci macadamia sau fistic. Dar aroma copilăriei va rămâne specială pentru mine. Dacă te gândești să te joci și tu cu gusturi și arome, pentru un plus de culoare în bucătărie și pentru mai multă sănătate, găsești acumpromoții YODA foarte atractive și îți poți comanda propria ta presă. Sigur cei dragi ai tăi te vor propune pentru trei stele Michelin!

Poveste gândită pentru a noua probă a ediției de toamnă a SuperBlog.     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena