miercuri, 18 octombrie 2017

Vino, pune si tu o stampila cu sentiment!

Cochetă și rafinată de când o știu, dintotdeauna i-am apreciat colecțiile de lumânări sculptate și de obiecte miniaturale. Scrisul ei alungit și înclinat elegant, mereu înnobilat prin culori precum verde smarald ori auriu, bunul gust în ce privește decorațiunile interioare și dragostea noastră comună pentru vintage și shabby chic  m-au făcut să îi port dintotdeauna o admirație deosebită. În anii din urmă, descopeream multe lucruri noi pentru mine în vizitele pe care le făceam acestei verișoare apropiate. 

Când eram încă prea mică să am vreo legătură cu lumea antreprenoriatului, cu facturi și avize semnate și ștampilate, prin ea am avut totuși primul meu contact cu o ștampilă. Ideea de personalizare mă încânta, iar când am dat cu ochii pe o carte a acestei rudenii și prietene de numele ei ștampilat așa cum doar parafa medicului o mai văzusem pe rețete și bilete de trimitere, am fost impresionată la cel mai înalt nivel. Au trecut ani de atunci și încă îmi amintesc acele momente, așadar cu siguranță și-au lăsat amprenta (sau să spun mai degrabă că „și-au pus ștampila”?!) asupra minții mele copilăroase și deschise la nou de atunci.  

Acum am și eu ștampila mea. Roșie, pentru că în concepția mea această culoare e un simbol al feminității (poate și pentru că purtam această culoare când cel ce mi-e acum soț m-a remarcat pentru prima dată, când încă nici măcar nu știa cine eram). Dreptunghiulară, pentru că mi se pare una dintre cele mai elegante forme geometrice. Harnică, pentru că m-a însoțit deja în încheierea unor contracte importante. Colop, pentru că mi-am dorit un instrument de calitate, în vederea unui parteneriat pe termen lung – prima ștampilă nu-i lucru neînsemnat, și nu aș vrea să fiu nevoită prea curând să o schimb, așa cum în mod sigur s-ar fi întâmplat cu un produs de calitate îndoielnică.

Asta nu înseamnă că pasiunea pentru alte și alte modele de ștampile mi-e în stare latentă cât timp o am pe aceasta – roșie, dreptunghiulară, harnică, de la Colop! Ba dimpotrivă, ușurința cu care o folosesc mă face să îmi doresc să am același instrument pentru mai multe scopuri.
Mi-ar plăcea enorm o ștampilă supradimensionată, cu sigla mea. Aș folosi-o pe pungile pentru cadouri, pe cutiile în care livrez colete, pe pereții atelierului... Ce personalizare ar fi mai eficientă și mai plăcută decât atât? Pentru moment e un proiect, dar știu că în viitorul nu foarte îndepărtat va deveni o certitudine, întrucât acest gen de personalizare ar fi cel mai potrivit micului meu business. Despre alt proiect, mai însemnat și mai folositor mie ca persoană, îți voi vorbi acum: aș adora un set de ștampile în formă de sentimente. Bucuria să fie redată printr-un copil alergând în roua dimineții. Tristețea și melancolia, prin frunze căzând. Pentru iubire, ce-ar fi mai potrivit decât blândețea a două mâini ce se ating duios, cu infinită căldură a sentimentelor? Iar iritării, supărării, cel mai bine li e potrivește o inimă frântă. Cu toate aceste sentimente jonglăm fiecare dintre noi în viața de zi cu zi. 

Aș alege unul dintre jurnalele mele, acelea cu hârtie manuală și decoruri cu dantelă, perle și nasturi sidefii. De fiecare dată când starea-mi sufletească ar percepe schimbări sau ar fi cuprinsă de un val de sentimente puternice, aș mai pune pe filă o ștampilă, pe cea corespunzătoare. La finalul zilei, a săptămânii, a lunii, mi-aș rezerva timp să admir tabloul creat. 

Ce stare predomină în viața mea? Câte perechi înduioșătoare de mâini pline de iubire găsesc? De câte ori sunt asemenea unui copil fericit, pe care îngrijorările și problemele nu îl afectează mai mult de o clipă? Ori mai degrabă pentru mine cad frunze chiar și la început de primăvară? Sau mă irit atât de des încât frâng inimi mai multe decât reușesc să pansez, să alin? Ce ștampilă aș pune pe ultima filă, ca o concluzie, ca o pecete, cea pe care am folosit-o cel mai des în întreg jurnalul? Vreau să cred că ar fi cele două mâini ce se ating duios. „Dacă n-ai iubire, nu prea ai nimic” – spune cântecul. Iubirea e liantul în orice relație. Fără iubire nu suntem cu adevărat oameni.Nu-i nevoie de jurnal mai complex decât atât. Nu-i nevoie să stai seara să scrii tot ce-ai trăit. Experimentează și tu joaca aceasta, cu ștampile cu sentimente. Cei de la Colop sunt deschiși la orice colaborare, oricât de nebunească. Hai să îi copleșim cu cereri pentru asemenea „cuvinte de jurnal” în imagini! Mai mici sau mai mari, rotunde, pătrate ori dreptunghiulare, clasice sau electronice, ei pun la dispoziția clienților nenumărate modele de ștampile, cu posibilitatea de a comanda chiar online.   

Acum ne e mai mult decât oricând la îndemână să ne dezvoltăm ca persoane. Cel mai mult vom câștiga dacă privim dincolo de partea materială a oricărui lucru. Gândește-te la joaca mea de azi. 

Am ștampilat o factură. 
Pornind de aici, mi-am amintit cu drag de o persoană cu care am asociat acest instrument, ștampila. 
Am gândit o altă întrebuințare în afară de cea clasică, imaginându-mi cum mi-aș personaliza atelierul cu ajutorul unei ștampile. 
Apoi, mi-am propus un test al stării mele ca om, o provocare pentru care e nevoie de curaj. Jurnalul cu ștampile poate părea că are o tentă de ludic nepotrivită unui adult, dar haide să încercăm timp de măcar o săptămână, și să vedem rezultatul de la inventarierea finală... Tu ce ștampilă-sentiment vrei să-ți domine filele vieții?   
Articol scris în cadrul SuperBlog 2017.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena