sâmbătă, 7 octombrie 2017

Proiect de casa frumoasa, cu drag!

Poate îți amintești, dragă cititorule, cum, în primăvara acestui an, îmi imaginam o casă de vis, construită din cele mai neobișnuite materiale, într-un loc de poveste... M-am jucat atunci cu idei și cuvinte, provocată de AIA Proiect, într-o probă a Spring SuperBlog 2017. Astăzi vreau să te port într-un alt fel de călătorie, în care să lăsăm visele la o parte și să pășim în universul real. Dacă pereții casei la care visam când am scris acel articol erau făuriți din nori, iar în subsol aveam atelierul cu băncuțe decorate cu perne din flori de câmp și petale de nu-mă-uita, astăzi vreau să fiu cu picioarele pe pământ. Vreau să-ți vorbesc de un proiect mult mai realizabil, la care mă gândesc de ceva timp și pe care am fost plăcut surprinsă să îl regăsesc în rubrica proiecte case al echipei AIA.  


În ultima perioadă am fost foarte atentă la munca soțului meu, care lucrează în domeniul construcțiilor. Ne place să ne împărtășim unul altuia situațiile prin care trecem, chiar și pe plan profesional. Am înțeles astfel cât de important este pentru constructori un proiect de casă bine conceput și realizat corect în amănunțime. De asemenea, pe măsură ce el capătă mai multă experiență în acest domeniu, găsim idei noi, pe care știm că le-am pune în practică dacă ar fi să ne construim o casă.
Zona în care locuim acum e superbă. Stăm la etajul unei case amplasate pe un deal de unde vedem întreg orașul. Nu aș renunța nicidecum la avantajele unei asemenea priveliști dacă ar fi să ne construim o altă casă. Aș alege un teren cât mai înalt pe care, dacă ar fi necesar, să îl nivelăm și să îi construim ziduri de sprijin pentru a obține un platou neted de mari dimensiuni. Casa aș înconjura-o cu gazon și câțiva mesteceni supli și plini de eleganță, alăturați unui foișor din lemn vopsit în alb, împodobit cu trandafiri cățărători parfumați, în interiorul căruia să ne putem odihni pe balansoare comode... Mi-ar mai plăcea, într-un alt colț al curții, un leagăn și un mic iaz, ca și o oază de relaxare...


Cât despre locuința în sine, așa cum spuneam, am găsit un proiect de casă ce mi se pare că ni se potrivește în mare parte. Cu un aspect exterior clasic, casa Arum cu parter și mansardă are în sufragerie șemineu (visul soțului meu!) și bucătăria este deschisă, conectată cu zona de luat masa. Nouă ne place acest stil de bucătărie în special pentru ocaziile când avem prieteni în vizită. În acest fel și noi, gazdele, suntem alături de oaspeți și nu ratăm nicio glumă bună, așa cum s-ar întâmpla dacă bucătăria ar fi o încăpere separată. Evident, nu irosim mai mult timp decât e necesar în bucătărie în timp ce toți ceilalți sunt la masă! Oricum, din experiența actuală, am constatat că acest concept ni se potrivește. 


 Proiectul include și o cămară, tot la parter, ceea ce este foarte practic. De asemenea, îmi place ideea de a avea o cameră separată ca birou, având în vedere că amândoi trebuie să păstrăm multe documente. Această încăpere specială ne-ar fi foarte utilă. În  descrierea proiectului este specificat că baia de la parter este mică. Eu iubesc băile mari, însă nu am motive de îngrijorare, pentru că știu că echipa AIA Proiect oferă posibilitatea de recompartimentare GRATUITĂ, astfel că în mod sigur am găsi o soluție împreună cu specialiștii lor pentru a redimensiona baia astfel încât să îmi satisfacă exigențele.
La mansardă, echipa AIA Proiect a gândit un amplasament pentru dormitoare, dar și o baie și un spațiu de depozitare. Sunt convinsă că una din îndeletnicirile mele preferate ar fi decorarea unuia dintre dormitoare astfel încât să servească drept cameră de oaspeți, încăpere a cărei lipsă o simțim în prezent...
Am încredere în proiectele echipei AIA întrucât ei garantează obținerea autorizațiilor de construire. În plus, e evident că oferă prețuri foarte bune, întrucât nu sunt redistribuitori, ci ei înșiși produc aceste proiecte. Spre exemplu, proiectul pentru casa Arum, pe care am descris-o mai sus, costă de la 1600 lei, iar costul estimat de construcție este între 60.000-70.000 euro. În plus, mi se pare o dovadă de profesionalism faptul că   această firmă are specialiști în diferite domenii interconectate, astfel încât, ca proprietari, nu am fi nevoiți să apelăm la diferite firme pe parcursul etapelor realizării casei. Ei oferă nu doar servicii de proiectare, ci și consultanță în obținerea avizelor, documentelor necesare ori a certificatelor  energetice și au chiar și un evaluator ANEVAR,  persoană fizică autorizată, acreditată pentru a evalua proprietățile imobiliare la standarde internaționale.
Nu am niciun dubiu că noi le-am acorda încredere deplină celor de la AIA Proiect dacă ar fi să construim casa visurilor noastre. E important să ai lângă tine un specialist atunci când iei decizii importante, să stai de vorbă cu persoane care să îți acorde timpul necesar și să își dorească să te înțeleagă, așa cum promite echipa AIA că face.
Ai experiențe în acest domeniu? Împărtășește-le mai jos, în secțiunea de comentarii! Sunt nerăbdătoare să aflu și alte păreri și impresii despre acest subiect!

Ai citit acest articol datorită celei de-a treia probe a SuperBlog, ediția de toamnă!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena