sâmbătă, 25 februarie 2017

„Manusa a fost aruncata” - SuperBlog 2017

Din curiozitate, mă uitam prin DEX la semnificația cuvântului „provocare”. M-a surprins că primele trei sensuri se referă la lucruri negative, și chiar și în celelalte există cuvinte cu conotații nu tocmai vesele. M-am întrebat de ce.

La o simplă căutare pe Google, căutare de la care mă așteptam la un răspuns satisfăcător, majoritatea rezultatelor returnate se referă la sfaturi sau idei creative pentru cunoscutul joc „Adevăr sau provocare”.  Total nerelevant.

Am mers un pas mai departe gândindu-mă că dacă acum, în prezent, o provocare e mai mult privită ca și o joacă decât, de exemplu, ca „a aduce pe cineva într-o stare de surescitare favorabilă comiterii unei infracțiuni” (DEX 2009), nu înseamnă că mereu a fost așa! Mi-au venit în minte scene din filme în care bărbați ai căror onoare și demnitate erau jignite. Căutându-şi propria dreptate îi provocau pe cei care le-au adus un asemenea prejudiciu la duel. În acest context pare a avea logică definiția din dicționar.

Se pare că, deși ilegală în anumite perioade, această acțiune era guvernată chiar și de reguli scrise, inclusiv  în secolul XVIII si XIX. Chiar și o simplă ironie sau bârfă putea deveni motivul unei provocări și cauza unei crime... Nu înțeleg de ce acești cavaleri preferau o metodă atât de dură de rezolvare a neînțelegerilor. Poate în contextul acelor timpuri nu aveau de ales... și  cu siguranță gândirea lor nu era modelată de aceleași principii prin care analizez eu acțiunile lor în prezent. Dar am certitudinea că am ceva de învățat din atitudinea lor nesăbuită...  

De fapt acest articol trebuia să înceapă așa: „Pentru că îmi place să scriu și pentru că îmi plac provocările...” – dar, se pare, „cuvântul zilei”, „provocare”, m-a făcut să mă răzgândesc și să aștern alt gen de idei pe fila virtuală.

Mănușa a fost aruncată. Am fost și eu provocată la un duel, dar nu cu arme, ci de cuvinte. Nu va lăsa în urmă sânge, ci  idei pasnic insiruite în scris. Nu are la bază vreo ofensă, ci atracția mea spre ce e nou, interesant, motivant.

Nu mai prelungesc suspansul. E vorba de Spring SuperBlog ’17, o competiție pentru bloggeri. Dacă duelurile din trecut aveau loc de obicei dimineața devreme, sunt mai mult decât sigură că eu, pentru duelul acesta pașnic, voi schimba regulile. Spun asta pentru că mie cuvintele-mi vin mai degrabă seara târziu. M-am asigurat însă ca asta nu va fi o problemă. Important e să fiu implicată în toate probele, competiția fiind deschisă până spre mijlocul lui aprilie.

Dragă cititorule, ai mai avut contact cu acest gen de competiții? Ai pentru mine vreun sfat de care trebuie să țin cont?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena