duminică, 19 martie 2017

Agent Certificat Energetic pe tocuri

Se  îndreaptă alergând spre misiunea vieții sale, cea mai importantă responsabilitate din întreaga ei carieră de agent secret. Până acum s-a dedicat celorlalți - nevoilor, suspiciunilor, securității celor din jur. De acum, viața i se schimbă și stă în mâinile-i firave să facă alegerea cea mai bună. Dar pentru asta trebuie să își folosească deprinderile în cel mai armonios, cumpătat și atent mod cu putință. Dacă până acum a schimbat mereu locuințe, a zburdat cu energie dintr-o parte în alta și n-a simțit niciodată nevoia siguranței oferite de un acoperiș doar al ei, acum sentimentele par a i se schimba. 

Își încalță cu gesturi sigure pantofii cu toc de 12, îmbracă pardesiul din piele neagră fină și își pune cu eleganță pălăria cu bor mic și eșarfa din mătase naturală. Aruncă o ultimă privire în oglindă și pornește în misiune. 

 




Nume de cod: Agent Certificat Energetic.

Misiune: certificat energetic, audit energetic, termoviziune în construcții pentru imobilul în care intenționează agentul să se mute.


(Foto din portofoliul Mara Kit Construct SRL, Baia Mare) 

Agentul pe tocuri se apropie de casa care i-a făcut cu ochiul de un timp încoace. Proprietarul a solocitat deja certificarea energetică, obligat Legea 159/2013, potrivit căreia un contract de vânzare-cumpăprare este supus nulității relative dacă nu se face și transferul certificatului energetic în original noului proprietar. El a contactat online firma Enermed Impex SRL, completând în formularul de pe site informațiile solicitate, urmând ca imobilul să fie supus unei analize de 10-15 minute în care specialistul companiei face măsurătorile caracteristice necesare. Mai apoi, în maxim 24 de ore, proprietarul se așteaptă să primească certificatul întocmit.  

Agentul Certificat Energetic se prezintă la întâlnirea stabilită. Ea este atentă la unele detalii  necesare în metodologia de calcul. Își notează, sub privirile admirative ale proprietarului, orientarea cardinală a clădirii. Se interesează de instalația de climatizare și de alimentarea cu căldură, dar și de sistemul de iluminat cu care e prevăzut imobilul. Se bucură să constate că locuința este prevăzută cu panouri solare, și că izolația, atât exterioară, cât și a pardoselii, a fost realizată cu simțul responsabilității, îndeplinindu-și rolul. Analizează performanța termică a tâmplăriei exterioare și mai rămâne să stabilească performanța energetică a clădirii. Aceasta este redată prin încadrarea sa într-o clasă energetică, de la clasa „A”, cea mai de dorit, până la clasa „G”, care semnifică lipsa performanței imobilului respectiv. 



Plină de feminitate și delicatețe într-o meserie cu evidentă tentă de masculinitate, Agentul nostru realizează certificarea energetică a imobilului, dar nu se oprește aici. Următorul pas este auditul energetic – enunțarea unor soluții termice și energetice referitor la construcție și la modernizarea instalațiilor clădirii. Ea determină performanțele actuale ale clădirii, apoi stabilește care pot fi acestea după efectuarea unor lucrări de reabilitare, oferind mai multe variante de modernizare. În final, elaborează un document, raportul de audit energetic, în care menționează toate variantele studiate și motivează alegerea făcută.

Cu toate aceste informații, Agentul Certificat Energetic cunoaște acum fiecare atu, dar și fiecare punct slab al imobilului pe care dorește să și-l cumpere. I-a mai rămas un lucru de făcut: încă o metodă de a obține informații despre imobil este termografia în construcții, prin care se determină variațiile de temperatură și pierderile de căldură la suprafața clădirii. Pentru aceasta, se folosește o cameră de termoviziune, scanând clădirea cu raze infraroșii. Înregistrările astfel obținute se convertesc în imagini color, iar gama de culori și intensitatea lor indică diferențele de temperatură de la suprafața imobilului testat. 

Tânăra agent sub acoperire, care-și efectuează mereu cu abnegație munca, e încântată se descopere avantajele clădirii în care vrea să se mute și, după eforturile depuse, certificând, auditând și realizând termografia imobilului, poate acum să îi dezvăluie actualului proprietar intențiile ei. După ce stabilesc toate detaliile tranzacției, Agentul Certificat Energetic e din pregătit pentru o nouă misiune. Tu ai obținut  certificatul energetic al locuinței tale? 


Articol participant la competiția Spring SuperBlog 2017.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena