joi, 16 martie 2017

Joaca printre boabe de cafea, cu francize.ro

Primul  gând al dimineții se-ndreaptă mereu spre cel ce mi-e alături zilnic și împreună cu care sunt pregătită să înfrunt orice furtună, fie ea și de amploarea unui uragan... Încă în mrejele somnului, mă îmbrățișează duios și parcă, mai mult decât odihna de întreaga noapte, acest gest mă umple de energia necesară zile ce abia începe. Nu după mult timp de la dulcegăriile de dimineața, trupul meu prea îndrăgostit de-a fi paralel cu podeaua ca să-și dorească vreo perpendicularitate matinală începe să își vină în fire, când simte mirosul de cafea fierbinte, aburindă, pe care o beau mereu fără zahăr, pentru că așa e perfect de amară și aromată  (... guess that`s what some people name procaffeinating – the tendency to not start anything until you`ve had a cup of coffee).


 
Mă gândesc uneori cum ar fi să trăiesc într-un imperiu al cafelei, cu locuințe și clădiri decorate cu mozaicuri din boabele diferit colorate, cu drumuri pavate cu cafea, mașini care să funcționeze antrenate de lichidul plin de vigoare... Poate că mă-ndrept spre prea fanteziste tărâmuri – mult mai la îndemână ar fi să administrez o cafenea. Dacă aș face această alegere, m-am informat mult și cu siguranță aș hotărî să deschid localul în sistem de franciză. De ce? Motivele sunt mai multe la număr.


Franciza – atuuri și posibilități pe care le oferă

Franciza presupune o colaborare strânsă între două entități juridice diferite: una dintre ele pune la dispoziție marca proprie, know-how-ul, procedurile și alte drepturi de proprietate intelectuală, iar cealaltă se folosește de acestea în schimbul unei contribuții financiare. Toate aceste acțiuni sunt, desigur, reglementate printr-un contract complex încheiat între cele două părți. Această definiție vagă a francizei oferă și un prim motiv pentru opțiunea mea, menționată mai devreme. Aș alege oricând o franciză în locul unui start-up în domeniul acesta deoarece francizorul conduce deja o afacere de succes și oferă o „rețetă” ce garantează bunul mers al lucrurilor. 

Pe lângă faptul că riscurile sunt mai mici la deschiderea unei francize decât în cazul unui start-up, iar know-how-ul este împărtășit, cu obligativitatea păstrării acestuia în strictă confidențialitate atât pe parcursul contractului de francizare, cât și după aceea, această formă de organizare e avantajoasă și din alte perspective. Cei care au investit timp și sume considerabile de bani în formarea imaginii unei companii știu cât de costisitor pe toate planurile poate fi acest lucru. În cazul unei francize, primești totul de-a gata și ai garanția că logo-ul și toate celelalte detalii ce țin de imagine au fost lucrate de profesioniști și au priză la public, atrag clienți.

De asemenea, între francizor și francizat e obligatorie menținerea unei legături strânse, iar cele două părți trebuie să conlucreze la același obiectiv: apărarea intereselor afacerii și extinderea acesteia. Ce începător în ale antreprenoriatului nu și-ar dori să îi fie puse la dispoziție toate informațiile necesare, pe care să le absoarbă și apoi să le aplice, astfel încât afacerea sa să înflorească?

Francizarea nu înseamnă nicidecum plafonare, deși are ca bază ceva construit de alte persoane, pe idei și concepte care trebuie să fie păstrate și susținute. Când spun asta, mă gândesc ca argument la posibilitatea de a avea o masterfranciză, adică de a deține exclusivitate pentru respectiva afacere pe un teritoriu mai larg, de exemplu în România. Un antreprenor cu putere financiară mare nu se va da înapoi de la a semna un contract de masterfranciză, mai ales având în vedere că totalul de costuri pentru prima unitate deschisă e cu 30-40% mai mare decât pentru următoarele. Așadar, faptul de a avea mai multe locații implică un rulaj mai mare, lucru ce generează cu certitudine profit consistent.  

Grupul Partener Coffee Services oferă The Coffee Shop, o franciză de cafenea creată cu obiectivul de a deveni cel mai extins concept bazat pe comercializarea de cafea. Inovația este cuvântul cheie, tocmai de aceea mi-a atras atenția această franciză profitabilă. Alte avantaje pe care francizorul le oferă și de care m-aș folosi pentru a dezvolta afacerea în Baia Mare sunt, de exemplu, faptul că se asigură vizite lunare în urma cărora se oferă sprijin pentru creșterea performanțelor în locația respectivă, dar și training-urile specializate și faptul că designul și amenajarea sunt customizate (și arată nebunește de bine!!!).     
  
Pentru că reclama cea mai bună o constituie o experiență personală a clientului, m-aș asigura că prietenii și cunoscuții mei își creează ocazii de a testa The Coffee Shop din Baia Mare. În urma gradului mare de implicare al meu ca administrator, dar și al personalului,  în conformitate cu informațiile oferite de francizor, rezultatele nu s-ar lăsa așteptate. Post-urile pe Instagram, check-in-urile, selfie-urile, recenziile pozitive  – toate ar stârni curiozitatea în rândul prietenilor prietenilor mei, care, mai întâi din dorința de nou și apoi atrași de standardele înalte de calitate îmbinate cu prețuri accesibile, ar deveni clienți stabili.

Video-ul următor prezintă activitatea din umbră care stă în spatele The Coffee Shop. Cu asemenea susținere, eforturi și obiective de viitor, cu siguranță o cafenea în care să ai la fel de multă intimitate și căldură ca și în propriul cămin și care să îți ofere în același timp și produsele cele mai calitative, proaspete, de nivel înalt, nu are cum să eșueze.


 Ce, cum, când, unde și cu cine?

Poate vă e cunoscută înșiruirea de mai sus din clipul muzical „De ce m-ai șters de pe Facebook”, pe care, deși offtopic, vi-l recomand pentru două-trei minute de amuzament și relaxare. În domeniul francizelor, aceste întrebări au și mai mult sens. Ce? Afacere profitabilă. Cum? Implicându-te în mod responsabil. Când?  Odată ce ești pregătit să investești și dorești să ai rețeta sigură și garanția succesului. Unde? Chiar în zona ta, sau pe un teritoriu mai mare dacă dorești să conduci o masterfranciză. Cu cine? Cu francizorul, care-ți va fi sprijin și sfătuitor necondiționat. Cele mai de încredere contracte de acest fel le poți încheia prin intermediul francize.ro, site pe care îl admir pentru informațiile clare pe care le oferă și pentru francizele (multe la număr) pe care le prezintă.

Mult succes și nu uita: Everything gets better with a cup of coffee!


(Articol înscris în competiția Spring SuperBlog 2017, proba 5.)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena