joi, 30 martie 2017

AIA Proiect desenează vise din nori si petale

Casa AIA, cu formă de vis, construită din cuvinte cusute cu șnur de mătase, prinde în tot mai mare măsură contur. AIA Proiect, Birou de Proiectare ce-și dovedește eficiența de peste 10 ani, pune la dispoziția celor ca mine, plini de idei dar în pană de cunoștințe concrete, servicii și consultanță pentru proiecte case, obținerea certificatului de urbanism, ba chiar și certificat energetic.


Știu ce vreau dar nu știu cum să o pun pe hârtie în termeni tehnici și în schițe corespunzătoare. Din fire, sunt omul DIY/ Do It Yourself, dar până la un punct. Ia ca exemplu blogul unde poposești acum pentru câteva minute. L-am „născut” și l-am crescut, l-am înconjurat cu dragoste și l-am hrănit cu propriile mele idei, i-am dedicat din timpul meu și din creativitatea cu care într-o anumită măsură am fost înzestrată. Doar că, om fiind, nu pot excela în infinite domenii. Casa cu formă de vis aș lăsa-o în grija AIA Proiect, cu încredere totală în sârguința și eficiența lor. Sunt specializați pe proiecte personalizate, așa că trebuie doar să le explic viziunea mea și totul e ca și rezolvat.

Să-mi reiau, așadar, șirul gândurilor despre casa cu formă de vis, construită din cuvinte cusute cu șnur de mătase. Ai văzut pe blogul meu că am preferat să separ categoriile de lucruri despre care scriu în pagini separate, ca să-ți fie ușor să găsești ceea ce cauți când mă vizitezi. Așa și cu visul de casă, casa de vis... Construită lângă o pădure, cu un izvor ce susură cristalin în apropiere, cu copaci falnici în curte și gazon proaspăt tuns înnobliat ici și colo de un tufe înflorite de trandafiri parfumați, în casa mea vei intra pe o ușă de sticlă.
(Foto: favim.com) 

Primul lucru pe care îl vei vedea vor fi norii pufoși ce țin loc de pereți, cu decor de păsări cu aripi colorate ce zboară fără grabă spre destinații misterioase. Nu vei păși nici pe banala gresie ori pe mult prea des întâlnitul parchet. Îți vei răsfăța picioarele pe un covor de nisip auriu și, de sus, vei simți prin acoperișul lăsat deschis chiar razele soarelui mângâindu-ți fața. Vezi acolo, sus, colțisorul acela acoperit cu petale de trandafiri? Acolo, pe scara sculptată în lemn de mâna unui artist, urcă alături de mine în biroul pe care anume l-am amplasat la înălțime, pentru un  plus de inspirație atât de necesară când stabilim ce model unic de rochie voi face pentru tine. Vezi piscul acela înzăpezit? Pentru el și pentru că iubesc să admir peisaje fermecătoare am preferat, o dată în plus, să aleg înălțimea. 

Să coborâm acum. Pășește încă o dată pe nisipul fierbinte. Îndreaptă-te cu mine spre liftul ce coboară la subsol. Te așteptai când ai intrat în cabana micuță cu pereți de nori să găsești ceva și dedesupt? E atelierul meu. Pentru liniște și pentru a nu fi distrasă, aici lucrez. Pereții de sticlă mă lasă să văd rădăcinile copacilor ce-mi străjuiesc căsuța, atât de puternici și de viguroși. Intră, te rog, în camera manechinelor. Pe piedestale de flori de lotus stau rochii brodate cu mii și mi de mărgele și dantele, pe lângă care nu ai cum să treci fără să admiri munca depusă în realizarea lor (așa cum știu că faci și când intri în secțiunea Creațiile noastre ale blogului meu).  

Dacă ai timp să bem o cafea împreună, te invit cu drag să mă însoțești în locul meu preferat, o altă încăpere în care am sădit eu însumi câțiva mesteceni, lângă o fântână decorativă din pietre de râu. Ia loc pe banca acoperită cu perne din flori de câmp și petale albastre de nu-mă-uita și gustă din aromata cafea servită în cești de coajă de nucă. Iubesc natura până în cel mai mic detaliu și asta se răsfrânge asupra vieții în casa de vis, așa cum s-a răsfrânt de atâtea ori în lucrările pe care le adaug pe blogul meu. Mică și neînsemnată în fața Creatorului inteligent care a proiectat florile naturale, parfumate și în culori vii, mi-am luat totuși libertatea să îi imit în mică măsură creativitatea, inspirându-mă din miracolul florilor de multe ori când am creat haine și accesorii. 

Nu te invit mai departe în casa mea de vis. Vezi tu, nici panoul de control al blogului meu nu e în văzul tuturor. Mai mult, eu niciodată nu m-am simțit în largul meu când o gazdă prea ospitalieră îmi prezenta chiar și cel mai intim colț al locuinței ei. Îți spun doar că echipa AIA Proiect și-a făcut de minune treaba și în ce privește spațiul destinat activităților mele cotidiene. 

În timp ce ne savurăm cafeaua în ceașcă din coajă de nucă în camera cu mesteceni, mai spune-mi o dată, te rog – când trebuie să îți fie gata rochia?Casă-atelier imaginată pentru Spring SuperBlog 2017, proba 11.   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena