vineri, 13 octombrie 2017

Zile Royal-e de vacanta la Poiana Brasov

Dimineți târzii, cafea savurată pe îndelete, muzică în surdină, liniște în suflet... e povestea lunii noastre de miere, poveste pe care vrem să o trăim de fiecare dată când avem un răgaz pentru noi, fie și o zi sau două de vacanță... Pentru momentele de relaxare, nu ne plac locurile supraaglomerate ori centrele comerciale mari, preferăm mai degrabă călătoriile lungi, care ne duc în mijlocul naturii... Astfel, ne găsim inspirația, ne bucurăm de clipele petrecute împreună, vorbim vrute și nevrute și, mai presus de toate, ne apropiem tot mai mult unul de celălalt. Mereu ne întoarcem acasă cu bateriile încărcate și cu planuri mari pentru următoarea mini-vacanță... 
 
Amintiri speciale și unice avem din zona Brașovului. De fapt, în Piatra Craiului m-a cerut de soție. A fost prima dată când am fost împreună în zona Brașovului, și ne-am întors și în luna de miere. După aceea, am mai fost de câteva ori în acele locuri ce ne sunt foarte dragi și de care ne leagă amintiri deosebite, dar și un prieten bun care locuiește acolo. Țin minte că, în una din opririle noastre în Brașov, acest prieten s-a gândit să ne arate ceva deosebit și ne-a dus în Poiana Brașov, de care și eu, și soțul meu doar auziserăm până atunci. Știți voi, știrile acelea cu vin fiert, șosele blocate, pârtii pline de oameni. Când am ajuns acolo, totul a devenit mai personal, diferit de acea imagine rece și distantă. Îmi amintesc că se înnopta și era frig. Nu am coborât din mașină, dar ne-a plăcut mult ce am văzut. Scurta plimbare ne-a făcut să ne dorim să petrecem mai mult timp în Poiana.  

Am căutat apoi informații și am văzut că sunt multe lucruri interesante de făcut acolo, chiar și în afara sezonului de iarnă. De exemplu, ne-a părut bine să aflăm că sunt foarte multe trasee marcate pentru drumeții, trasee relativ ușoare. Timpul estimat pentru unele dintre ele este de o oră și jumătate, în timp ce altele, mai lungi, pot lua până la șapte sau opt ore. Așadar, să ne pregătim bocancii, rucsacul, apă și câteva sandwich-uri și... tot înainte! În afară de drumeții, Poiana oferă și alte oportunități, cum ar fi bicicletele sau ATV-urile de închiriat, un parc de agrement, un centru de echitație... cu siguranță nu am avea cum să ne plictisim.  

Acum doi ani și jumătate, când ne-am căsătorit, am pornit la drum fără să știm unde vrem să ajungem, unde vom dormi sau ce vom vizita. Ne căutam cazare în fiecare seară, în orașul unde eram. Acum parcă ne dorim mai multă siguranță când ne organizăm o vacanță. Petrec de obicei destul de mult timp până să găsesc un loc de cazare care să întrunească toate criteriile  pentru a fi „alesul”. Și pentru Poiana Brașov am aruncat o privire printre posibilități, deși data concretă a sejurului nu e încă fixată. Am găsit un hotel care ni s-a părut amândurora atractiv, Hotel Royal Poiana Brașov. Încă de când am văzut imagini cu exteriorul imobilului, mi-a stârnit interesul. Designul simplu, cochet și elegant al clădirii e exact pe gustul meu, iar balcoanele din lemn (sau un material ce imită foarte bine lemnul) îmi aduc aminte de filmele vechi la care mă uitam în adolescență, despre colonizarea Americii, când, după sute de kilometri de călătorii, familiile obțineau un teren și îl împrejmuiau cu garduri din lemn amplasat la fel, orizontal. E o imagine ce mi-a rămas întipărită în minte și, nu știu de ce, îmi trezește calde sentimente... 

Camerele arată foarte bine, sunt amenajate, din câte am văzut în poză, cu mult bun gust și par a fi foarte îngrijite, iar recenziile sunt pozitive. Deși noi avem nevoie de cameră cu pat matrimonial, mi-a atras atenția faptul că au și apartamente pentru patru sau cinci persoane, astfel că, dacă am fi însoțiți de o familie de prieteni buni, care au și copii, s-ar putea bucura de această facilitate. În treacăt fie spus, cei mici ar fi încântați și de părculețul special amenajat în exterior pentru ei, cu tobogan, trambulină și alte minunății ce le pun imaginația la încercare.


Cred că nu e nevoie să vă mai vorbesc despre priveliștea minunată, despre camera de jocuri, sala pentru petreceri și toate celelalte facilități pe care Hotel Royal le pune la dispoziția celor cazați – toate sunt la cel mai înalt nivel. E locul perfect pentru... dimineți târzii, cafea savurată pe îndelete, muzică în surdină, liniște în suflet... Acum, mai trebuie doar să vină vacanța! Articol conceput pentru SuperBlog 2017.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena