sâmbătă, 11 februarie 2017

Despre împletiri de cuvinte...


Îmi amintesc și acum de primele compuneri pe care le scriam pentru școală, o adevărată provocare, nefiind deloc abordate cu entuziasm sau cu vreo dorință de a-mi antrena rotițele imaginației in "jocul" impus de cadrul didactic. În primul an de liceu situația a devenit și mai presantă pentru că din aproape fiecare oră de literatură câteva minute erau dedicate realizării unui text pe o temă dată. Am ajuns la concluzia că nu exista scăpare. Am început să citesc altfel, nu doar cu scopul de a urmări acțiunea, ci mai degrabă oprindu-mă asupra pasajelor descriptive și a detaliilor. În timp, acest lucru mi-a fost de mare folos.

Spun asta deoarece pentru o perioadă de timp am ajuns chiar să lucrez ca redactor pentru o revistă, scriind articole și interviuri cu și despre persoane din județele Maramureș, Satu Mare şi Constanța, zone care-mi erau repartizate. Petreceam nopți întregi scriind (ştiați că majoritatea persoanelor creative sunt mai inspirate noaptea? Printre acestea mă număr şi eu...). Am fost tristă când, din motive independente de voința echipei redacționale, publicația s-a desființat - totuși, am păstrat ceva: pasiunea și înclinația pentu scris.

Am descoperit cu puțin timp în urmă ceva ce văd a fi o portiță deschisa din nou spre acel univers. Este vorba despre Blogal Initiative, "o platformă care să ofere șansa oricărui blogger de a obține beneficii prin intermediul blogului pe care-l deține", aşa cum declară echipa pe https://blogalinitiative.ro/. Am răsfoit câteva pagini de pe site-ul lor și am încredere ca provocările pentru bloggeri pe care le vor lansa în continuare vor fi la fel de interesante ca și până acum, atât în ce privește tematica, dar și premiile generoase oferite. (Dacă deții si tu un blog, te invit cu drag să accesezi link-ul de mai sus și să afli mai multe detalii!)

Îmi doresc mult sa nu-i mai urmăresc "din umbră", ci să particip activ la campaniile susținute de ei, mai ales că mulți dintre cei ce o fac deja se declară a fi foarte mulțumiți și încântați. Cel mai mare beneficiu pe care sunt convinsă că-l voi avea implicându-mă va fi faptul că voi cunoaște multe persoane noi. Încercând să adaptez idei împrumutate de la aceşti "prieteni virtuali" în contextul tematic al blogului pe care il aministrez, sunt convinsă că pentru tine, cititorule, experiența de a mă urmări va deveni mult mai interesantă!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@CorinaB. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

© Corina Toldas Atelier, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena