marți, 7 martie 2017

Forever in love - apa si cafeaua La Fantana, cuplul de succes al cărui scop este reusita!

În timp ce făceam ultimele finisaje la o rochie de seară al cărei termen de predare se apropia, primesc un telefon de la o tânără amabilă, dar care e într-o situație disperată. O ascult cu atenție în timp ce îmi spune cum rochia de mireasă pentru care a așteptat luni în șir până să fie gata e un eșec total. Bretelele îi sunt prea lungi, iar dantela, în loc să fie aplicată prin cusături solide, se pare că e doar lipită pe corsaj și deja începe să cadă. Voalul care trebuia folosit în partea de jos e de fapt o organza cu un luciu ieftin, iar ziua cea mare e mai aproape decât oricând: mai are doar o săptămână la dispoziție și nu vrea nicicum să meargă să își cumpere o rochie de duzină. Vrea ceva unic și, pare-se, i-am fost recomandată de o clientă mulțumită. 

Îi cer un răgaz și îi promit că îi dau un răspuns cât mai rapid posibil. După ce îmi verific agenda și stadiul în care sunt proiectele începute deja, stabilesc pentru următoarea dimineață întâlnirea cu viitoarea mireasă. Pe principiul „Dacă o cafea nu rezolvă problema, e vorba de o problemă foarte gravă”, pe care îl icitisem cu puțin timp în urmă pe pagina de Facebook LaFântâna, o invit să bem împreună o cafea în timp ce stabilim modelul rochiei. Încântată de aromă, miresica mea uită parcă de toate îngrijorările savurând delicioasa cafea Kafune. Pentru că pare a fi o tânără sofisticată, atât în gesturi, cât și în exprimare, sunt convinsă că și apa de izvor provenind tocmai din munții Serbiei, departe de orice urmă de poluare,  ar încânta-o, ținând cont și de ambalajul elegant și bine gândit al sticlei PET de 0.5 l în care este îmbuteliată. 

Nu degeaba motto-ul La Fântâna e „Apă și cafea. Un cuplu pe bune.” – faptul că am ales un abonament personalizat de la ei și am putut să-mi servesc clienta cu produse de bună calitate a fost un atu în plus, un factor ce m-a ajutat să stau de vorbă cu ea și să ajung să o cunosc, să-i înțeleg gusturile, să știu la ce se referă când îmi spune: „Vezi sticla asta de apă La Fântâna? Cred că ai prin ea definiția perfecțiunii și a impecabilului, exact ce vreau să transmit și eu în ziua cea mare. Gândește-mi o rochie la fel de simplă, dar care să dezvăluie tot atât de mult despre mine în cel mai elegant și grațios mod cu putință...”
  
Așa am făcut. Și știi ce m-a ajutat să mă încadrez în termenul-limită? Același „cuplu” ce face parte tot mai mult în ultimii ani din cultura organizațională a companiilor ce se bucură de succes. Echipa noastră e mică deocamdată, dar apa și cafeaua sunt esențiale. Lucrăm într-un domeniu în care creativitatea e cuvântul cheie și, din experiență, pot spune cu certitudine că „rotițele” nu funcționează fără aceste două lichide contrastante ca aspect și aromă, „motorul marilor idei”, cum îmi place să le numesc. Calitatea face diferența și tot ea stă în spatele succesului. Țin minte vremurile când nu acordam atenție detaliilor de acest gen. Fiind conștientă că nu pot oferi cafea de bună calitate, preferam de multe ori să nu mă folosesc de acest pretext ca să port discuții mai ample cu clientele. Acum, când știu că echipamentul specializat La Fântâna e conceput astfel încât să sublinieze aroma cafelei, și că aceasta e mereu râșnită pe loc, lucru ce garantează prospețimea, mă bucur din ce în ce mai des de succes.

Vrei să știi cum am ajuns aici? 

Acum câteva zile, în timp ce soarele cald de primăvară timpurie se-mpletea cu adieri de vânt, am profitat de vremea bună ca să ies și să rezolv câte ceva prin oraș. De câte ori ies astfel, fără să fiu presată de timp ori preocupată în exces de ceva, îmi place să observ detalii și să le interpretez prin prisma propriilor concepții, idei și trăiri. 

În acea zi, de exemplu, îmi amintesc bine cum, deși pășeam pe trotuarul rigid și mult prea gri, pe lângă rondurile de trandafiri încă ne-nviați și la fel de triști ca niște oseminte descoperite după zeci de ani, în mintea mea era vară. Parfumul rozelor dansa-n aerul curat, culorile lor vii se-mpleteau cu triluri de păsări, iubitul meu privea-ntr-o parte și-n alta să se asigure că nimeni nu-l vede în timp ce rupe una dintre splendidele flori și mi-o oferă alături de un gingaș sărut... Nici Scarlett, în rochia ei din catifea verde, n-a fost, sunt sigură, purtată pe aripile vântului și a gândurilor așa ca mine în timp ce rememoram acest fragment din plimbările  pe care le făceam adeseori pe acea stradă încă de când eram doar logodiți...

Înaintând, gândul mi-a fugit în altă parte. Am lăsat în urmă, în trecerea-mi grăbită, o clădire căreia de prea mult timp nimeni nu i-a găsit vreo întrebuințare.  Încă „sub influența” trandafirilor, mi-am închipuit cum prafului de pe geamuri i-ar putea lua loc sclipirea curățeniei, iar în locul golului din interior ar putea sta manechine purtând ținute cusute cu atâta drag și pasiune de mine. Rafturi cu mărgele de toate culorile în casete decorate cu trandafiri roz, materiale fine, dantele și broderii din cele mai prețioase, mătăsuri naturale și tipare ale celor mai elaborate și complexe croiuri... Decoruri în tonuri de ivory și verde pal, buchete de lalele și ranunculus  aranjate în vaze joase, pe măsuțe din sticlă... Mi-a plăcut mult să privesc din altă perspectivă acea clădire care mi se păruse mai mereu un cub de cărămidă acoperind fără folos un spațiu ce-ar fi putut fi verde... 

Îmi place să studiez și oameni. La scurt timp după ce mi-am imaginat atelierul de vis am văzut un domn mergând în pas alert în timp ce ducea în brațe trei recipiente mari de la apă, din cele de-a căror prezență ne bucurăm în instituții, mai ales când watercooler-ele sunt și dotate cu pahare de unică folosință. Mi-a atras atenția mașina spre care se îndrepta. Nu m-am gândit niciodată că aceste firme de distribuție de apă la birou au un sistem atât de bine pus la punct pentru transportul produselor lor. Am văzut în acea mașină de la firma La Fântâna cele mai bine aranjate rafturi, dintr-un plastic solid, concepute exact pe forma recipientelor mari de apă, care păreau a sta foarte confortabil acolo...

De la oameni atât de bine organizați sunt conștientă că am de învățat. Așa că m-am așezat pe o bancă în parcul din apropiere și am intrat pe site-ul LaFântâna. Navigând pentru doar câteva zeci de secunde, am devenit la fel de sigură că aprovizionarea cu cafea și apă pentru atelierul la care nu terminasem bine de visat ar urma să fie asigurată de ei precum eram de sigură că renovarea ar fi făcut-o firma soțului meu. Știu că, și dac-ar fi să lucrez în spațiul de vis plămădit în mintea mea nu cu mult timp în urmă, provocările nu ar înceta să apară. V-am povestit deja una dintre ele (petrecută-n mintea-mi debordând de idei), așternută în scris pentru Spring Super Blog 2017.

2 comentarii:

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena