duminică, 12 martie 2017

Frumusete cu Farmec in familie

Ca primă elevă olimpică la naționale de la școala în care am învățat în clasele I-VIII, dar și datorită sârguinței mele și a rezultatelor bune de pe parcursul anilor, la finele clasei a VIII-a mi s-a acordat onoarea de a compune și a susține în fața tuturor colegilor și profesorilor un discurs  motivațional care să captiveze prin conținut și prezentare. Sunt în jur de zece ani de atunci, dar țin minte câte seri am petrecut scriind și ajustând conținutul speech-ului meu, astfel încât să îl aduc într-o formă de care să fiu mulțumită. 

Îmi mai amintesc și de o altă preocupare a mea din acea perioadă, aferentă vârstei aș spune eu.  Îmi doream să am un aspect cât mai plăcut în acea zi. Să am o ținută corectă a corpului, să fiu îmbrăcată corespunzător, să-mi arate bine mâinile, să îmi aranjez părul... În acea perioadă sfătuitorul meu în această privință era mama mea. Mă bucur că am fost crescută în așa fel încât să iau contact cu universul exterior prin prisma gândirii mature a părinților mei, de care am fost și sunt foarte apropiată. 

Sunt convinsă că am fost privilegiată să fiu o adolescentă detașată de părerile celor din jur, dar și că am crescut într-o eră în care nu internetul și nici ideile nonconformiste ale colegilor de școală să dețină supremația.  Mi se pare că tinerii de azi, înrobiți de influența anturajului, ajung să împrumute trăsături care să îi maturizeze mult prea devreme. 

Spre deosebire de adolescentele de azi, care petrec ore întregi la coafor și se lasă pe doar mâna unor make-up artisti de renume, pentru mine a fost suficient să  apelez la câteva trucuri care să mă ajute să-mi îmbunătățesc aspectul. Avem părul foarte lung în acea perioadă, dar nu întotdeauna avea luciul pe care mi-l doream. Pentru că frumusețea și încrederea se cultivă în familie, mama mea mi-a dat un sfat de care țin cont chiar și astăzi: să îmi clătesc părul cu oțet. Procedeul e simplu și, cred eu, foarte bine cunoscut: se diluează o parte de oțet cu o parte de apă călduță, se aplică pe întreaga lungime a părului, se lasă să acționeze două-trei minute și apoi se clătește cu apă curată. 

Deși pe moment e neplăcut faptul că se simte mirosul de oțet, după ce părul este uscat acesta dispare, iar podoaba capilară capătă acel luciu încântător despre care vorbeam. Acest truc acționează rapid și eficient și mi-a fost de folos în multe ocazii. (Încă nu știu sigur dacă lacrimile pe care le-am smuls în timp ce-mi țineam speech-ul din clasa a VIII-a au fost de la cuvintele profunde sau de la vaporii acizi de oțet pe care îi emana părul meu lung. Dar am decis că pot trăi cu nedumerirea asta.)

Bineînțeles că acesta nu e singurul truc pe care îl folosesc pentru îngrijirea personală. Am descoperit o marcă de încredere, cu ani de experiență în spate (mai bine de un secol), pe produsele căreia pot să mă bazez întotdeauna, ei oferind un raport echilibrat calitate-preț. Fără îndoială că îți este cunoscut laptele nutritiv Doina, nu-i așa? Știai că se produce de peste 50 de ani, și e cel mai bine vândut demachiant din România? Cei de la Farmec au într-adevăr ceva aparte dacă au reușit să se mențină și să progreseze pe o piață în continuă schimbare, rămânând mereu la un nivel înalt.

Un produs care mă atrage din gama nouă farmec este șamponul cu multivitamine Orhidee și Ghimbir. Potrivit descrierii producătorului, conține extract de ghimbir și ulei de cătina care revitalizează și fortifică părul, dar și provitamina B5 și extract de orhidee pentru hidratarea firului de păr, care este afectat de mulți factori externi. Interesant este că, în medie, adunând cu cât cresc toate firele de păr, s-ar ajunge la aproximativ 20 m pe zi.  Deși odată ce iese din scalp, părul este practic materie moartă, trebuie protejat și îngrijit cu atenție, folosind produse realizate după rețete atent studiate, așa cum procedează de altfel cei de la Farmec. 

Am mai găsit pe site, printre altele, și o cremă de mâini, dar și apă micelară cu extract de orhidee - pe acestea încă nu le-am testat, dar mi se par tentante, mai ales că taxele de livrare sunt zero la comenzi de peste 125 lei. 

Sfatul meu este să aruncați o privire prin noua gamă de produse Farmec și să le alegeți pe cele mai potrivite propriilor necesități. Cu siguranță rezultatele în urma folosirii lor nu vor întârzia să apară. E adevărat că frumusețea adevărată constă în naturalețe și că, așa cum spunea Baudelaire, „iubirea este adevăratul fard al femeii”. Totuși, nu uitați niciodată cât de folositor poate fi un sfat de beauty dat unei persoane dragi și apropiate la momentul potrivit!


Text conceput ca răspuns la a treia provocare lansată în cadrul Spring SuperBlog 2017.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena