luni, 16 octombrie 2017

Solutii pentru a deveni international

De ceva timp am început să-mi duc micul business la nivel internațional, adică să vând pe site-uri străine pentru a avea acces la o o piață cu vederi mai largi și posibilitate de cumpărare mai mare. Încă mai am de muncit mult până să ajung la un nivel mulțumitor în această privință, iar una dintre barierele de care mă lovesc e cea lingvistică.
 

Nu am avut niciodată motive să mă plâng de cunoștințele mele de limba engleză. La nivel conversațional, nu îmi fac probleme nici când vine vorba despre contactul cu nativi. La search-urile pe Google, mă folosesc aproape exclusiv de limba lui Shakespeare, și citesc articole întregi pe diferite teme.  Totuși, când vine vorba despre termeni specializați ai fashion industry, lucrurile devin mai greoaie și am nevoie de mai mult timp și mai multă documentare pentru a face o descriere  amănunțită, complexă și completă a produselor mele. 


Pornind de la acest neajuns pe plan profesional, am încercat să mă pun în postura managerilor unor firme mari ce lucrează internațional în domenii mult mai complexe decât al meu – să spunem, vânzare de echipamente medicale, business-uri cu profil economic, componente PC ori alte domenii sofisticate. How do they do it?


Soluția: cursuri de limbi străine pentru firme!

Ca de obicei în aceste timpuri în care informația e atât de la îndemână, soluția e foarte aproape. Agenția detraduceri Swiss Solutions, despre care v-am vorbit și în primăvara acestui an, oferă traduceri specializate de cea mai înaltă calitate, ținând întotdeauna cont de deadline-urile stabilite de comun acord cu clientul. Pentru că sunt experți în cuvinte, vor transforma și povestea ta într-un adevărat basm, mânuindu-ți problema lingvistică în cele mai delicate și pline de culoare moduri, astfel că nu mai ai niciun motiv de îngrijorare odată ce i-ai contactat. Iată cum: 


Totuși, dacă vrei să pășești la un nivel mai înalt, colaborează cu ei pentru a le oferi angajaților tăi cursuri de limbi străine. Știm cu toții că pe băncile școlii sau ale universității nu toți învățăceii acordă importanță maximă fiecărui curs, astfel că, din gama (și așa incompletă, în multe cazuri) de informații prezentate, asimilează o mică parte. În momentul în care tânărul devine adult, responsabil de job-ul său, interesul de a învăța crește. 


Cursurile de limbi străine în firme duc rezultatele business-ului la un alt nivel. E-mail-urilor de la clienți ori furnizori importanți le pot fi oferite răspunsuri imediat, iar comunicarea telefonică ori prin videoconferințe devine mult mai facilă și scutită de momente penibile. Mai puține dezacorduri când vine vorba de termeni specializați înseamnă mai mult credit în ochii colaboratorilor internaționali. Toate aceste plusuri s-ar transforma în mai multe contracte de colaborare semnate și, adiacent, beneficii pentru toți cei implicați.   


Cursurile de limbi străine deschid noi orizonturi  


Dacă pe plan profesional astfel de cursuri aduc un plus de culoare în firme, când vine vorba de relațiile interumane din cadrul companiei acestea fac să iasă un curcubeu! Oamenii devin mai uniți atunci când sunt puși în situația de a învăța lucruri împreună. Eu am trăit în repetate rânduri această experiență, devenind apropiată de persoanele cu care am făcut diferite cursuri împreună. De exemplu, și acum mi-e drag când o văd întâmplător în trafic pe una dintre colegele de la școala de șoferi care a avut un început mai greoi. Mi-aș face oricând timp să stau la un ceai cu fetele de la cursul de contabilitate. Am amintiri minunate de când am mers într-un alt oraș împreună cu o colegă să dăm un examen de limbă străină.


Am, așadar, convingerea că acele două fete din biroul de alături pe care rareori le vezi schimbând două vorbe în afara celor impuse de sarcinile de serviciu vor deveni mult mai apropiate după curs și deseori își vor bea cafeaua împreună. Gândește-te și la tipul de la IT, care le știe pe toate – sigur va coborî de pe piedestal și va deveni mai prietenos și accesibil după vreo două eșecuri lingvistice la curs (dacă nu din modestie, măcar ca să criticați trainerul împreună :)) ). 
 

Nu uita: ia totul ca pe un dans. După ce înveți pașii de bază, e de-ajuns să simți muzica și să trăiești ritmul. Lasă-te în voia sentimentelor și fii impecabil la nivel lingvistic. Swiss Solutions face același lucru, iar mesajul lor pentru tine e: „It takes two to tango. The words are on us!”



Articol scris pentru SuperBlog 2017.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

@Corina. Un produs Blogger.

Cele mai citite postari:

Persoane interesate

Arhiva

Despre noi...

De multe ori valurile timpului te poarta pe nisipuri stralucitoare si aurii, mai mult decat ti-ai fi imaginat. Au trecut ani de zile (cam 7-8) de cand, timid, o copila de nici 16 ani impreuna cu mama ei s-au avantat in necunoscutul internetului. Ne-ati fost alaturi, ne-am cunoscut si am comunicat cu multe dintre dumneavoastra. Fie pasiunea pentru vintage, fie dragostea pentru handmade ne-au unit.

Copila a crescut si s-a casatorit cu un om minunat, care a continuat ce au inceput parintii - sa sustina tanara cutezatoare. Acum noi doi traim zile minunate. Sotul meu drag visa demult ca una dintre camere sa o amenajam pentru a ne fi dormitor. Apoi a cedat cu drag camera ca sa ne facem in ea un atelier cochet de creatie vestimentara - dormitorul fiind acum cea mai micuta dintre camerele casei, dar suficienta pentru cuibusorul intim pe care vrem sa il reprezinte.

Peretii atelierului nostru au fost doar caramida - am avut mult de lucru pana sa fie gata. Pana atunci, masinile de cusut au stat intr-o alta camera, si am pornit activitatea. Din februarie 2016, ne-am mutat in atelier! Una dintre cele mai dragi realizari ale noastre e cuibusorul in care ma pot desfasura asa cum îmi place mie si-mi pot pune in practica toate proiectele!

Intre comenzile care nu au întârziat sa apară, intentionez sa imi las si propria imaginație "sa danseze", iar rezultatele vor fi disponibile pentru vanzare în pagina Creațiile noastre.

Fie ca doriti sa cumparati ceva din produsele disponibile, sau vreti sa cream impreuna o tinuta pentru un eveniment sau pur si simplu pentru a va sublinia feminitatea, trasatura ce trebuie sa ne defineasca pe toate zi de zi, sunt deschisa la idei si ma puteti contacta la tel. 0746071717 sau corinaberciu@ymail.com.

O altă pasiune de-a mea este să-mi aștern ideile în scris, motiv pentru care în paginile Gânduri și Informații utile veți putea citi materiale compuse de mine în care veți regăsi fie lucruri personale, fie noutăți din diferite domenii sau link-uri spre unele site-uri ce mi se par că merită atenția dvs.

© CATMade by Corina Toldas, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena